big_45629416326961b0e10eb
English
Deutsch
Italiano
Hrvatski
Apartman Vesna
Selo 139, 52100 Premantura
Istra - Croatia
Tel: +385 (0)91 94 17 103
grozota.h@gmail.com
hrvojebrkic10@gmail.com

Apartman Vesna ***

Premantura - Istra

big_vellum-transparent-background

Premantura

Zanimljivosti

Zanimljivosti

Smještena na samom kraju poluotoka, Premantura uranja u plavo-zeleno more tvoreći veličanstven prizor. Njenih 30-ak kilometara obale, netaknutih uvala i plaža, nenastanjenih otočića, jedinstvene flore te krajobraza od kojih zastaje dah, čine ju jedinstvenom. Njeno more je jedno od najčišćih mora na Mediteranu. Tipična mediteranska arhitektura, daje dojam uspavanog morskog gradića, koji odolijeva morskim vjetrovima. U centru mjesta nalazi se zvonik crkve Sv.Lovre, zaštitnika Premanture, koji vidljiv sa mora, stoljećima služi kao orijentir ribarima i pomorcima. Njezina povijest seže duboko u prošlost. Tragovi dinosaura, stari 70 milijuna godina, na obližnjem otoćiću Fenoliga, te ostaci građevina starih nekoliko tisuća godina koji se protežu njenim poluotokom, svjedoci su ranog nastajanja života na poluotoku.
Rt Kamenjak

Kamenjak Premantura

Zaštićeni krajolik, duljine 9,5 km i širine koja varira od 400 do 1 600 metara, uranja u plavo-zeleno more, dom je preko 570 biljnih vrsta, od kojih je 30-ak zaštićeno, posebice brojne vrste orhideja iz 33 porodice. Do njegove prekrasne obale, duge preko 30 km, gdje se izmjenjuju stjenovite i šljunčane plaže, vode bijeli isprepleteni prašnjavi putevi.

Fenoliga - otočić ispred Premanture, sa mnogobrojnim troprstim otiscima dvonožnih dinosaura mesojeda - theropoda i ornithopoda, kao i otiscima ovalnog i potkovastog oblika četveronožnih sauropodnih dinosaura

Svjetionik Porer - smješten na istoimenom otočiću, sagrađen je 1846.godine sa visinom kule od 35 metara, udaljen je 2,5 km od kopna.

Župna crkva Sv.Lovre - sagrađena 1632.godine, sa 5 oltara i zvonikom visine 27 metara.
sidebar_kamenjakpremantura
page_premantura2
Premantura Istra
Premantura - Istra
Zbog svog položaja, prirodnih dragocjenosti i otvorenosti njenih stanovnika, Premantura je savršena destinacija onima željnih aktivnog odmora u jednistvenom okruženju. Rt Kamenjak, dug 9,5 km, je zaštićeni krajolik, koji osim zadivljujuće obale duge 30-tak kilometara, koja otkriva veće i manje, intimnije uvale, uz izuzetno čisto more, poznat je i po preko 570 biljnih vrsta, od kojih je 30-tak na popisu ugroženih vrsta. Među njima se nalaze i 20 vrsta orhideja od kojih su neke endemske. Ispred Rta Kamenjak uzdiže se Porer, svjetionik sagrađen 1846.godine, na hridi širine 80 metara, u kojemu danas mogu boraviti oni željni mira i jednistvenog doživljaja robinzonskog odmora. Premantura je sa izuzetno čistim morem i vjetrovima koji ljube njene obale, raj za windsurfere, dok njeno podmorje bogato ribama, pličinama, podmorskim liticama i potopljenim brodovima mami svakog ronioca.

Premantura je okružena prirodom, čime se malo mjesta na svijetu mogu pohvaliti, jer nema kampova na rtu, hotela niti bilo kakve gradnje.

Ako ste u potrazi za robinzonskom pustolovinom postoji jedinstvena i posebna ponuda - svjetionik na otočiću Porer, koji se unajmljuje ljeti. Kada posjećujete Rt Kamenjak, ne propustite njegov naj južniji dio gdje su poseban događaj noćni skokovi u more s visokih litica plaže Kolumbarice, s bakljama.

Kolumbarica, Premantura - Istra
Premantura je jedinstveno iskustvo, ne samo jedno od mjesta za odmor. Zbog povoljnih vjetrova idealno je za sportove na vodi  ljeti, ali i do kasne jeseni. Na kraju studenog održava se atraktivan susret surfera - Hallowind. Za one koji žele zaroniti u duboko plavetnilo podvodnog svijeta, postoje ronilački centri.

Ovo je jedna od rijetkih destinacija koja raspolaže plažom uređenom za slijepe osobe. Važno je naglasiti da Premantura ima privatnu kliniku za dijalizu, tako da je pogodna za goste koji trebaju takav tretman.

Dođite u Premanturu, nećete požaliti ! !

Aktivnosti

Aktivnosti

Windsurfing - zbog povoljnih vjetrova i specifične obale, mjesto je idealno za windsurfing

Ronjenje - podmorje Premanture je idealno za ronjenje zbog kristalno čistog mora, pličina, podmorskih litica te potopljenih brodova, od kojih izdvajamo torpedni čamac Flamingo austro-ugarske ratne mornarice koji je tijekom 1. svjetskog rata naletio na minu te leži na dubini od 45 metara. Za ronjenje su Vam potrebne dozvole.

Ribolov - područje Premanture izuzetno je bogato ribom. U tom dijelu se nalazi gotovo 90% svih vrsta riba koje žive u Jadranu. Nije rijetkost vidjeti i delfine kako plivaju loveći ribu uz lokalne ribare.

Safari barNa Kamenjaku  možete uživati u čistoj vodi, kanjonima i prekrasnom pogledu, a plaže nisu nikada prenapučene. tijekom dana i navečer možete se osvježiti u jedinstvenom Safari baru, izrađenom od potpuno prirodnim materijala koji se nađu u prirodi Kamenjaka, a u njemu uživaju i najmlađi, bar nudi odličnu sangriju i mogućnost magičnog doživljaja pravih zvjezdanih noći, bez umjetnog „svjetlosnog zagađenja“.  
page_kolumbaricacliffs
sidebar_safaribarpremantura
Apartman Vesna - Premantura Istra
Selo 139 52100 Premantura Tel.: 00385 (0)91 94 17 103
Create a website